Is het verstandig om soms even te stoppen met kurkuma gebruik ?

Wij ontvingen deze ingezonden mail. Dit was er een van onze vele Belgische klanten. Deze mail is er een waar we vaker een vraag over krijgen. Moet men niet af en toe een poosje stoppen met kurkuma ? Wat is wijs en wat niet. Graag geven we u de ingezonden mail en het antwoord. 

…”….Goedemorgen, Mevrouw, 

Zoals u weet bestellen we al een geruime tijd bij jullie. Ook deze keer hebben een nieuwe bestelling geplaatst. Maar mijn vrouw vroeg zich af of het raadzaam is om soms een tiental dagen te stoppen met de inname van de capsules ? Wij nemen ze steeds ‘s avonds bij het eten. Of is het raadzaam een ’s morgens en eentje ’s avonds in te nemen ? Kunt u ons antwoorden?

Bedankt bij voorbaat, Dhr en Mevr. J. Vanvaals….”…

Goedemorgen, Meneer en Mevrouw,

Dank voor uw vraag en vertrouwen. U vraagt me of het beter/raadzaam is om soms een dag of 10 met kurkuma te stoppen. Of het gebruik van kurkuma en curcumine te verspreiden over de dag.

Mag ik u een beetje uitleggen over de werking van kurkuma en curcumine c3 ? De werking van kurkuma ‘plus’ en curcumine c3 ‘superieur’ in ons lichaam, is te vergelijken met de werking van zeep. Het is een prima schoonmaker van alle “hoekjes en gaatjes”. En u kunt het vergelijken met ‘onderhoud’. Het maakt de 1e dag nog evengoed schoon als de 6000e dag. Met andere woorden: Er treedt geen gewenning op.

Het ondersteunt de cholesterol werking, het ondersteunt een goede bloeddruk, het houdt de aderen schoon en zorgt ervoor dat de bloedlichaampjes niet klonteren. Hetgeen weer prima is voor ons hart. Het zorgt ervoor dat er geen ontstekingen optreden en dat de eerste ‘verkeerde deling’ van een cel direct wordt ondervangen. Het houdt het hersenweefsel mooi schoon. Etc,..

Dus is het raadzaam om een poosje te stoppen met dit ‘schoonmakende en onderhoudende proces’ ? Dat ligt eigenlijk meer aan uzelf, wat u daar zelf van denkt. Zoals u boven leest, kan ik deze vraag niet voor u beantwoorden. Natuurlijk kunt u hiermee stoppen, maar u kunt ook doorgaan met schoonhouden en onderhouden. Het ligt eraan wat uzelf raadzaam acht.

De tweede vraag was ; Of het beter is om ‘s morgens en ‘s avonds eentje te nemen ? Soms wel. U spreidt dit bovenstaande proces meer uit over de dag. Neem dan de curcumine C3 ‘superieur’ bij het ontbijt met wat vet, boter of/en wat kaas. En de kurkuma longa ‘plus’ ‘s avonds bij het diner. Het is geen absolute wet, om dit zo te doen. De ene persoon komt het gemakkelijker uit, dan een ander.

Meer vragen? Mail ons gerust.

Met een groet van Catharine

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

 

One thought on “Is het verstandig om soms even te stoppen met kurkuma gebruik ?

  1. De producten van deze site zijn echt een aanrader . en wat een waardevolle informatie allemaal! Ik ben een hele tevreden klant en wilde dat ik het eerder had ontdekt, voel mij zoveel béter! Een wondermiddel!

Welkom op onze kurkuma-informatie website. Leuk om u te ontvangen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.