Curcumine en de invloed op ons humeur

Een week geleden kregen we, van een van onze Belgische klanten, de volgende ingezonden brief. We krijgen heel vaak een reactie als deze. Sommige mensen zijn helemaal verbaasd, dat goede kurkuma en/of curcumine een dergelijke werking heeft. Hier vindt u een artikel over kurkuma en de uitwerking op ons humeur. 

..”.. Hallo,  Alles over kurkuma”,

Ik gebruik de kurkuma capsules van jullie nu 2 á 3 x daags voor twee maanden tegen depressiviteit en woede. Nou klinkt dat wel erg heftig maar mijn humeur was wel serieus heel slecht.

Ongelofelijk, wat werkt het goed! Het duurde wel echt ongeveer 4 weken en nam netjes elke dag in. Ik was heel sceptisch maar mijn humeur is echt 100 x beter. Wij hebben 3 kleine kinderen en een chronisch slaaptekort denk ik maar zelfs na een verschrikkelijke nacht worden mijn stress en boosheids- gevoelens behoorlijk afgevlakt. Ik ben ook scherper, minder dromerig en energieker.

Nou snap ik heel goed dat de invloed van Kurkuma altijd lastig te bewijzen is maar dat moet iedereen zelf maar uitzoeken. Misschien dat het ook voor anderen verschilt. Bij mij werkt het in ieder geval heel goed voor mijn humeur. En dat had ik eerlijk niet verwacht. Mag ik jullie bedanken voor jullie altijd goede uitleg enzo,….”…

Antwoord ;

Ja, dit is een van de zegeningen van curcumine. Kurkuma en curcumine zijn niet alleen maar goed voor de gezondheid, maar ook voor ons humeur en stressbestendigheid. Dat komt omdat curcumine de aanmaak van dopamine en serotonine beïnvloedt. Dit zijn de twee ‘geluks hormonen’ van ons Curcumine en het humeurlichaam.
Tegen een chronisch slecht humeur, agressie of bij veel stress is dit een uitstekend hulpmiddel.

De combinatie van kurkuma en curcumine helpen bij het extra vrijkomen van dit ‘geluks hormoon’.

Wat doet dopamine ?
Dopamine werkt nauw samen met je zenuwen. Dit hormoon doet dit op drie verschillende manieren:

* Het heeft invloed op de bewegingscontrole
* Het werkt bij aan het denkproces, plannen en doelgericht handelen
* Het draagt een steentje bij aan emoties, geluksgevoel en motivatie

Het ondersteunt dus op verschillende vlakken het lichaam op een positieve manier. Zonder dopamine zou de motivatie om dingen te ondernemen en te doen ver te zoeken zijn.

Wat doet serotonine ?

Serotonine is een stimulans die betrokken is bij verschillende alledaagse functies, zoals bijvoorbeeld slaap en emoties. Depressie wordt vaak geassocieerd met een te laag serotonine gehalte in de hersenen.

Een andere functie die gepaard gaat met te weinig serotonine is agressie. Wanneer er weinig serotonine wordt vrijgemaakt door de hersenen kan dit namelijk samengaan met agressiviteit.

De combinatie van kurkuma ‘PLUS” en curcumine c3 “SUPERIEUR” is een goede hulp om dergelijke belangrijke processen te ondersteunen.

Met een groet van Catharine

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

 

 

One thought on “Curcumine en de invloed op ons humeur

Welkom op onze kurkuma-informatie website. Leuk om u te ontvangen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.