Curcuma zou uw lichaam krachtig kunnen zuiveren

Curcuma longa en gezond blijven

aov schoon waterIn onze meditatie- en yogacursussen leren we veel over onze gezondheid . Hoe gezond te blijven en ziekten te voorkomen.  Iedere keer weer wordt herhaaldelijk aangeraden om regelmatig curcuma-longa te nemen. Hippocrates sprak ooit eens de wijze woorden : ..”.. laat voeding je medicijn zijn, en je medicijn je voedsel..”.. En dit   is eigenlijk het thema van deze blog. Want medicijnen kunnen dus zeer smakelijk klaargemaakt worden!  En voor onze  gezondheid is curcuma-longa  een krachtige hulp voor ons lichaam. Op ieder denkbaar niveau.

In dit artikel willen we graag een paar onderzoeken beschrijven en met feiten toelichten. De afgelopen week kreeg ik een telefoontje van een  ” dame van 78 jaren jong” . Uit PURMEREND.  Ze was helemaal happy, want ze had jarenlang pijn gehad in haar kniegewrichten. Vanwege andere problemen wou ze geen operatie ondergaan. ..”…De pijn was soms allesoverheersend..”.. , zei ze.

In oktober had ze bij mij de biologische kurkuma-longa besteld, en wou graag 2 nieuwe flacons. “.. bent u tevreden.? .” vroeg ik haar . Het antwoord was, dat ze geen tot nauwelijks pijn meer had. Weer stukken beter kon lopen, en van plan was om toch haar fiets eens uit de schuur te halen.  “Morgen hebt u ze thuis”, beloofden we haar. “Kind, ik ben blij met jouw kurkumaspul” ,.. zei ze me.

Curcuma-longa haalt de ontstekingen uit ons weefsel. En het maakt niet uit waar deze ontstekingen zich bevinden. 

Curcuma-longa kan veel goeds voor Alzheimer-patiënten betekenen. Het zijn kleine ontstekingen, die in het hersenweefsel  van Alzheimer-patiënten het probleem veroorzaken. Dit heet “amyloïde plaques” . Neuroloog Prof Dr. P. Mcgeer was op 18 december 2012 op de tv in het nieuws. Het gesprek ging over “THE MYSTERIE OF ALZHEIMER”. ( BRT2,  22.05-22.50 u) .

Deze neuroloog had bij een onderzoek met alzheimer patiënten een ontdekking gedaan. Via een kleurstof heeft hij kunnen aantonen dat  kleine ontstekingen in het hersenweefsel, de oorzaak is van Alzheimer. En deze kleurstof gaf dit probleem ook haarfijn aan.

Toen kreeg hij het idee om eens op onderzoek uit te gaan bij reuma-patiënten, mensen die dus eigenlijk al gedurende langere tijd ontstekingremmende medicatie kregen. Wat bleek ? Het aantal Alzheimer patiënten onder reuma-patiënten was 6 x minder, als in een vergelijkbare groep mensen, die geen reuma hadden. En dus ook geen ontstekingremmende medicatie hadden genomen.

En hiermee hebben we een van de bijzondere eigenschappen van curcuma-longa aangetoond. Curcuma werkt sterk ontstekingremmend. Waarschijnlijk ligt hier ook een verklaring dat Alzheimer nauwelijks voor komt in Aziatische landen. Het is daar een zeldzaam voorkomende ziekte.  In INDIA eet men erg veel curcuma-longa, al vanaf kinds af aan. Alzheimer is een zeldzaamheid in deze landen, reuma trouwens ook ! En kanker komt 3 x minder voor in landen als India, ik ben er een paar maal  geweest, je kunt niet zeggen dat je daar echt gezond woont !  Maar kanker komt daar ook veel en veel minder voor. Je kunt je er dus, tot op zekere hoogte, wel tegen beschermen. Sommige soorten kanker zijn genetisch bepaald, maar er zijn ook andere soorten ,..

Curcuma reinigt het lichaam voordat er problemen kunnen ontstaan. Vele onderzoeken tonen aan dat curcuma-longa een sterk reinigende en zuiverende werking heeft op alle ontstekingen in ons lichaam. ALLE !

ALZHEIMER. links; gezond weefsel rechts; amyloïde plaques.

Daarom wordt vanuit een ayurvedische traditie van preventieve gezondheidszorg curcuma-longa ook sterk aangeraden . Dat houdt je jong en soepel. ” …maar waarom neemt men dan niet elke dag een beetje kurkuma ? ” zou een gezonde vraag kunnen zijn.  Omdat er niet genoeg geld aan verdiend wordt, de medische industrie heeft een poging gedaan om curcuma in de winkels te verbieden en het zelf te patenteren. Maar men kan geen natuurlijk product patenteren.

Dat is daarom mislukt,  dus is men nu koortsachtig bezig om een synthetische nagemaakte variant van curcuma te maken. En daar dan patent op aan te vragen.  Dus wordt er nu gezegd dat er niet zoveel tegen  bepaalde ziektes te doen is, zoals Alzheimer. En dat “..men bezig is een goed medicijn ertegen te ontwikkelen’.. Dat kan nog wel even duren.

Kurkuma en Alzheimer

Maar in het oosten van onze wereld zit men daar niet mee, waarom opnieuw uitvinden wat de natuur al millenia lang geeft.

Noot : Wel is het zo dat,  als men veel en diep inwerkende medicatie moet gebruiken, kurkuma/curcuma ook dit gaat zuiveren.   En dat is voor mensen met een hoge bloeddruk bijvoorbeeld, niet aan  te raden.  Of harttabletjes etc. Want het verzwakt de werking van Uw medicatie. Dan kunt U beter eerst even met uw arts overleggen.

Curcumine en verouderings ziekten

In het tijdschrift “BIOGERONTOLOGIE” , gepubliceerd in 2006 , hoofdstuk 7. Heeft Dr. K. BULA een onderzoek gedaan naar veroudering. Deze arts kon aantonen dat er een stof is, genaamd ‘lipofuscine”, die verantwoordelijk wordt gehouden voor onze lichamelijke veroudering. Lipofuscine is eigenlijk simpel gezegd :  lichamelijk afval.  Lipofuscine is een afvalstof, die zich in onze lichaamscellen ophoopt.  Het is een allegaartje van samengeklonterde eiwitten en geoxideerde vetten. Bij mensen

op hogere leeftijd kon deze afvalstof ‘lipofuscine’wel tot 65 % van EEN lichaamscel in beslag nemen. En op de lage duur bestaan we nog meer uit opgehoopte afvalstoffen, als uit gezonde lichaamscellen. Geen wonder dat we ziek worden. En moet je dan alle “zieke plekken” weghalen en/of eruitsnijden  ? Of schoonmaken… Als je een vlek in het bankstel hebt, knip je die er toch ook niet direct uit ?  Die maak je schoon.  En in je eigen lichaam werkt dat op de zelfde manier. Het lichamelijke reinigingsmiddel heet Kurkuma-longa .

Ook deze Dr. K. BULA heeft een onderzoek gedaan bij ratten. Deze dieren kregen een dagelijkse dosis curcuma – longa toegediend, en inderdaad was al snel te zien dat er beduidend minder vorming van ‘lipofuscine’ werd aangetoond.

Eigenlijk is er te weinig bekend over stoffen die de vorming van lipofuscine kunnen vertragen. Echter zijn er duidelijke aanwijzingen dat curcuma – longa hier wel eens prima toe in staat zou kunnen zijn. In al onze yoga-cursussen wordt het dagelijkse gebruik van curcuma ook aangeraden. Om de gewrichten , tot op hogere leeftijd, soepel en gezond te houden.

In dit onderzoek van Dr. K. BULA is dit ook te lezen. Curcumine zou de rommel wel eens prima kunnen opruimen.

En in een andere studie en onderzoek, gedaan in Japan,  door Prof. Dr. A. OKADA, verbonden aan de Universiteit van Osaka, heeft hier ook een rapport over gepubliceerd. Na een gedegen onderzoek. Deze Prof. Dr. A. OKADA is biochemicus, en derhalve ook zeer goed bekend met  oeroude , natuurlijke genezingswijzen. Bijvoorbeeld van de Ayurveda.

Curcumine c3 en hersenschade

Als je beroerte krijgt, gooit het je volledige veilige wereld om. ‘..Er is niet zoveel aan te doen..’, wordt er vaak gezegd. Curcuma speelt hier een goede rol. In het volgende onderzoek  ( http://europepmc.org/abstract/MED/17303117/reload=0;jsessionid=4M65wdUNIClKhyBH2D3x.8 )  blijkt dat sterk geconcentreerde curcumine ( dus niet kurkuma  ) de ontstane schade zoveel mogelijk kan beperken. Zeker na de vorming van een bloedprop of een obstructie in het hersenweefsel. Wel wordt er gesteld, dat er nog veel onderzoek nodig is, maar dat de vooruitzichten zeer hoopgevend zijn.

De conclusie van dit bericht is, dat curcumine kan bescherming kan bieden  tegen de gevolgen van een beroerte. ook hier heeft men hoofdzakelijk onderzoek gedaan bij dieren. Een hogere dosis curcumine, vlak na de beroerte toegediend, is wat deze proefdieren kregen. Een tweede groep, met dezelfde hersenschade, bleef onbehandeld.  Het resultaat, in vergelijking met de onbehandelde groep, was evidend.  Bij de “curcumine-groep” werd minder verlies van neurologisch functioneren vastgesteld, minder neurologische uitval, een lagere sterfte en minder vochtvorming in het hersenweefsel vast gesteld. Dit dus in vergelijking met de andere proefdieren. Ja, dan kunt u wel zeggen dat dit  inderdaad hoopgevende onderzoeken zijn.

De bovenstaande dame uit Helmond, schreef me een brief. Zo gevoelvol en lief. Ze nam elke dag 2 kurkuma capsules. En voelde zich goed. Ze was uit de rolstoel, en liep weer wat met de rollator. En bleef voorlopig toch nog een poosje in haar eigen huis wonen. Ze bedankte me voor  ” dat spul met zo’n rare naam.”..

Wat is curcumine c3 ?

In de kurkuma-longa plant zijn 1000-enden waardevolle sporenelementen, mineralen en vitamines aanwezig. Ieder van deze ‘ingrediënten’ hebben een uitwerking in ons lichaam. Sommige zijn zo zeldzaam, dat ons lichaam blij is  te kunnen vinden. Maar er is één bestanddeel , in al deze rijkdom, wat voor ons lichaam de krachtige zuivering teweegbrengt. Het heet curcumine c3.  Curcumine is dus één werkzaam onderdeel van de rijkdom van kurkuma.

Het meest geroemde en sterk werkende ontsteking remmer.

Kurkuma-longa is een plant met vele werkzame eigenschappen. Een van deze eigenschappen is zijn vermogen ontstekingen te remmen. In deze plant zit een knalgele tot oranjekleurige stof, genaamd curcumine. Deze curcumine is de ontsteking remmende stof uit de kurkuma longa., curcumine wordt , door middel van een natuurlijk extrahering proces. In vroegere tijden kookte men de kurkuma-longa plant dan net zo lang tot de curcumine zich afscheidde van de andere bestanddelen. Dit ging op het verschil in kookpunt.

Het voordeel was, dat je een erg sterke ontstekingen remmer verkreeg. Het nadeel was , dat je de andere werkzame stoffen ook kwijt was. Curcumine, oftewel curcumine c3 ‘superieur’. Een ander nadeel , wat hierbij zou kunnen ontstaan, is dat curcumine ietwat stoppend werkt op de darmen. terwijl curcuma-kurkuma zacht laxerend en zuiverend werkt.

Kurkuma en choline

In eieren zit een waardevolle stof, genaamd het heet Choline . In kurkuma komt deze stof in plantaardige vorm voor. Wist u dat 90 % van de Amerikanen een ernstig tekort aan choline heeft ? Choline   is eeen essentiele stof voor onze hersenen, het voorkomt ontstekingen en remt ze af. Chronische ontstekingen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op osteoporose, Alzheimer en cognitieve afwijkingen ( niets meer kunnen leren) , en ook met diabetes 2.

Ook is choline van groot belang voor een gezond hart, omdat het ontstekingen remt die tot hartkwalen kunnen leiden. Choline komt voor in eieren, maar ook veel en in zuiver natuurlijke vorm in kurkuma-longa. En de kleur van choline is ;  geel.

We reinigen wel onze wc, maar nooit onze darmen. We onderhouden de computer soms beter, dan ons hersenweefsel. We poetsen en smeren de (electrische)fiets en/of auto regelmatig, maar hoe ons eigen bewegingsapparaat te onderhouden,.. daarvan hebben we geen idee. We stofzuigen ons huis, maar hoe moeten we onze longen schoonhouden ?   Ja,.. Curcuma reinigt het lichaam op een krachtige en zuivere manier. Zonder bijwerkingen, en het is een reiniging op alle niveau’s en in alle facetten. Het werkt de eerste dag even goed en sterk als de 6000e dag. Je zou het kunnen vergelijken met  “frisse, schone zeep voor de binnenkant van het lichaam”. Het gooit de , soms jarenlang opgespaarde, rommel eruit, en zorgt er voor dat alles goed blijft werken. De werking van curcuma is inderdaad opzienbarend te noemen.  Een eeuwenoud zuiverend en zeer krachtig werkend , natuurlijk reinigingsmiddel. De naam is Kurkuma longa .

Hier vindt u het volledige onderzoek

http://static.springer.com/sgw/documents/763202/application/pdf/wci_all_0905221300_.pdf

Met een groet van Catharine

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Welkom op onze kurkuma-informatie website. Leuk om u te ontvangen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.